یکشنبه ۰۸ فروردین ۹۵ | ۱۴:۴۵ ۷ بازديد
از نظر طب قديم ايران، كنجد گرم است. كنجد بسيار مغذي است و در اكثر كشورهاي فقير به عنوان جانشين گوشت بكار مي رود. خواص مفيد كنجد به شرح زير است.
- · كنجد براي چاق شدن و تقويت نيروي جنسي موثر است.
- · براي رفع قولنج كنجد را آسياب كرده و با سركه مخلوط كنيد و به مقدار نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را به آن اضافه كنيد. سپس آنها را پودر كنيد و هر روز به مقدار يك قاشق سوپ خوري از آن بخوريد.
- · كنجد منبع آهن گياهي است كه براي رفع خستگي مفيد است همچنين مصرف اين دانه گياهي براي افرادي كه مبتلا به كمخوني فقر آهن هستند ميتواند بسيار موثر باشد.
- · كنجد داراي 20 تا 25 درصد پروتئين، 50 درصد چربي و به نسبت مساوي اسيدلينولئيك و اولئيك است. كنجد يكي از منابع بسيار مفيد براي جذب آهن، روي و كلسيم به شمار ميآيد.
- · كساني كه شير دوست ندارند ميتوانند از كنجد براي تأمين كلسيم، روي و آهن خود كه از مواد معدني مهم به شمار ميآيد، استفاده كنند.
- · روغن كنجد محافظ طبيعي در برابر اشعهي فرابنفش به حساب ميآيد.
- · روغن كنجد بريدگيها و جراحتهاي سطحي را درمان ميكند.
- · روغن كنجد پوست صورت به خصوص اطراف بيني را سفت ميكند و مانع بزرگ شدن منفذهاي پوستي صورت ميشود.
- · كنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد .
- · روغن كنجد نشاط آور است، هوشياري ايجاد ميكند، دردهاي مزمن و گرفتگي عضلات را كاهش ميدهد.