بيماري هاي قلبي و عروقي
تحقيقات بسياري نشان داده است امگا-۳ موجود در دانه هاي كتان از طريق مكانيسم هايي مانند اقدامات ضد التهابي و تنظيم نمودن ضربان قلب، به بهبود سيستم قلبي عروقي كمك مي كند. يكي از مهم ترين خواص تخم كتان، كاهش فشار خون مي باشد. از اين رو خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي را كاهش مي دهد. همچنين رژيم غذايي حاوي دانه هاي كتان از سخت شدن و گرفتگي شريان ها جلوگيري مي كند و از اين رو موجب حفظ سلامتي قلب مي شود. امگا-۳ نقش بسزايي در تنظيم ريتم قلب دارد و در درمان آريتمي (ضربان قلب نامنظم) و نارسايي قلبي مفيد است. پژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوري دانه كتان را به بيماران قلبي يا آنهايي كه زمينه ابتلا به ناراحتي هاي قلبي دارند، توصيه مي كنند.
كتان و كلسترول
وجود امگا-3 براي تنظيم كلسترول خون لازم است. اين اسيدهاي چرب ميزان كلسترول خوب خون را افزايش ميدهند و حالت ارتجاعي رگهاي خوني و جريان خون را بالا ميبرند. دانه كتان يكي از مفيد ترين منابع امگا-3 به شمار مي رود. مصرف تخم كتان موجب كاهش سطح كلسترول با چربي بد در خون مي شود. محققان معتقدند گنجاندن دانه كتان در برنامه غذايي روزانه افراد بزرگسال مي تواند شانس ابتلا به گرفتگي عروق يا آترواسكلروز را در آنها تا ۷۵ درصد كاهش بدهد. محققان با تحقيقي كه روي بيش از ۱۰۰ خانم يائسه انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند درصد ابتلا به بيماري پرفشاري خون و ناراحتي هاي قلبي در خانم هايي كه به مدت يك سال، روزي ۴ قاشق غذاخوري دانه كتان خام مصرف مي كردند، بسيار پايين و ناچيز بود.