خواص پرتقال – ۱۶ خاصيت پرتقال براي سلامتي

نوآورد، وبسايتي براي بهبود سطح سلامت ايرانيان

خواص پرتقال – ۱۶ خاصيت پرتقال براي سلامتي

۵۹ بازديد

خواص پرتقال براي سلامتي 

مركبات و آب‌ مرواريد
حتماً با خواندن اين ميان تيتر به ياد پدربزرگ و يا مادربزرگ‌ تان افتاده‌ايد كه چندي پيش چشم ‌هايش را به دليل آب مرواريد جراحي كرد. بد نيست، بدانيد كه اگر اين عزيزان از اين گروه ميوه‌ها بيشتر استفاده مي ‌كردند احتمال اين كه به اين بيماري مبتلا شوند، كمتر بود؛ زيرا ديده شده است افرادي كه در روز كمتر از ۱۲۵ ميلي ‌گرم ويتامين C دريافت مي‌ كنند در مقايسه با افرادي كه بيش از ۵۰۰ ميلي ‌گرم از اين ماده مغذي را به بدن ‌شان مي ‌رسانند، ۴ برابر بيشتر احتمال دارد كه چشمان ‌شان به اين مشكل دچار شود. جالب است بدانيد كه هر ۱۰۰ گرم ليمو و يا پرتقال متوسط ۵۳ تا ۵۴ ميلي ‌گرم از اين ويتامين را داراست كه ميزان قابل توجهي بوده و به نظر مي ‌رسد كه مرتب خوردن ‌شان از ضخيم شدن عدسي چشم پيشگيري مي‌ كند .

بهترين ميوه براي درمان چاقي
مصرف پرتقال بهترين درمان چاقي است و با مصرف آن كمبود املاح بدن برطرف و مقاومت طبيعي بدن زياد مي‌شود. افرادي كه چاق هستند، اگر رژيم پرتقال بگيرند، در رفع چاقي بسيار موثر است. در اين رژيم بايد چند روز پرتقال بخورند . براي معالجه چاقي و گرفتن رژيم لاغري، يك عدد پرتقال و ۳ عدد ليمو را به برش‌هاي نازكي ببريد و آن را مدت ۱۰ دقيقه در نيم ليتر آب بجوشانيد. ۲ قاشق سوپ‌خوري عسل را به آن اضافه كنيد و دوباره ۵ دقيقه آن را بجوشانيد. بعد آن را صاف و بگذاريد سرد شود و هر روز ۳ استكان كوچك از آن را ميل كنيد.

در خانه اي كه پرتقال باشد سرماخوردگي رنگ مي بازد
مي پرسيد چرا؟ به خاطر ميزان بالاي ويتامين C موجود در آن. چون باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود. سلول هاي سيستم ايمني بدن مانند سربازهايي هستند كه از بدن مراقبت مي كنند و مانع از سرماخوردگي و بيماري هاي ويروسي ديگر مي شوند. اين ويتامين به طور مستقيم روي عفونت تاثير نمي گذارد اما علائم مربوط به آن را كاهش و تسكين مي دهد. توصيه مي كنيم از همين امروز روزانه يك عدد پرتقال نوش جان كنيد. همين ميزان نصف نياز روزانه ي بدن ما به ويتامين C (60 ميلي گرم) را تامين مي كند. اگر آب پرتقال را ترجيح مي دهيد حتما خودتان در منزل اقدام به تهيه ي آن بكنيد. آب پرتقال هاي صنعتي حاوي ميزان زيادي قند افزوده هستند. توصيه مي كنيم بعد از گرفتن آب پرتقال آن را خيلي زود مصرف كنيد.

پرتقال باعث كاهش كلسترول بد مي شود
پرتقال به دليل دارا بودن فيبرهاي غذايي تاثير زيادي روي كلسترول خون دارد. نتايج پژوهش ها نشان مي دهد كه مصرف آب پرتقال براي افرادي كه چربي خون شان بالاست مفيد است به خاطر اينكه مي تواند چربي خون را پايين بياورد.. اين خاصيت مديون وجود پكتين(Pectin ) يا ماده اليافي پوست و ورقه هاي نازك مابين پره هاي پرتقال است. در مواردي كه هدف كاهش كلسترول و تأمين سلامت شريان ها باشد، براي استفاده از حداكثر نيروي درماني پرتقال، توصيه مي شود كه پرتقال را با لايه سفيد رنگ زير پوست و لايه هاي نازك داخل پرتقال كه حاوي پكتين هستند مصرف كنيد.

پرتقال: رفيق سلامتي و دوست تناسب اندام
پرتقال سرشار از كلسيم(۴۰ ميلي گرم)، آب(۸۵ درصد) و مقدار كمي كالري ( حدود ۵۰ كيلوكاري براي هر يك عدد) و در واقع يك ماده ي غذايي كامل و همه چيز تمام است. اگر رژيم گرفته ايد و مي خواهيد ميزان كالري هاي دريافتي تان را بدون محروم كردن خود از مواد مغذي كاهش دهيد مي توانيد به جاي موز يا انگور، پرتقال ميل كنيد. توجه داشته باشيد كه پرتقال همچنين باعث افزايش جذب آهن مي شود. در نتيجه توصيه مي كنيم بعد از مصرف به عنوان مثال عدس حتما يك عدد پرتقال ميل كنيد. البته هميشه يادتان باشد كه براي تناسب اندام و لاغري نياز به يك برنامه ي غذايي سالم و تحرك بدني كافي داريد.

پرتقال: سرطان را از خود دور كنيد
يك عدد پرتقال حاوي بيش از ۱۷۰ نوع مواد مغذي متفاوت است. بيشتر اين مواد مغذي خواص ضدالتهابي دارند، تومورها را نابود مي‌كنند و از تشكيل لخته‌هاي خوني پيشگيري مي‌كنند. مواد مغذي موجود در پرتقال به خصوص پوليفنول‌هاي آن خواص آنتي اكسيدانيِ بسيار قوي دارد، ضد ويروس و ضد آلرژي است و با سلول‌هاي سرطان زا مقابله مي‌كند.
نتايج بررسي‌هايي كه محققان استراليايي انجام دادند و در سال ۲۰۰۳ با عنوان «فوايد مركبات» در ۲۴۸ صفحه به چاپ رسيد نشان مي‌دهد مصرف مركبات شما را در برابر برخي از انواع سرطان‌ها ايمن مي‌كند. مركبات كه پرتقال هم جزوي از آن‌هاست از ابتلا به سرطان‌هايي مانند سرطان مري، دهان، حلق و سرطان معده پيشگيري به عمل مي‌آورد. نتايج اين بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه مصرف پرتقال و مركبات ديگر خطر ابتلا به سرطان‌ها را بين ۴۰ تا ۵۰ درصد كاهش مي‌دهد.
نتايج پژوهش هاي متعدد نشان داده اند كه تركيبات آنتي اكسيداني پرتقال به پيشگيري از ابتلا به برخي از انواع سرطان ها مانند سرطان دهان، سرطان مري، سرطان معده و سرطان كولون و حنجره كمك زيادي مي كند. ويتامين C موجود در اين ميوه علاوه بر پيشگيري از ابتلا به اين بيماري باعث مي شود كه قدرت درماني برخي از اين سرطان ها بيشتر شود. براي اينكه خواص آنتي اكسيداني پرتقال چند برابر شود بهتر است علاوه بر مصرف آن روزانه يك فنجان نيز چاي سبز بنوشيد. آنتي اكسيدان هاي اين دو، دست به دست هم داده و سدي در برابر سرطان ها مي سازند.

 

اين متن بخشي از مقاله "خواص پرتقال 16 خاصيت پرتقال" مي باشد.

نوآورد، نداي سلامت

برخي از منابع: آكا، تبيان، تي نيوز

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.